http://oi42.tinypic.com/ab2e86.jpg

17. 4. 2012

Rozhovor s vegan sXe rappery GFM (Ruffiction)


Již tuto sobotu 21.4. čeká Prahu jedna z událostí roku pro všechny příznivce angažovaného, nekompromisního rapu. V pražském klubu 007 se představí členové kultovní německé formace Goodfellas Mafia se svým projektem Ruffiction. Další informace o tomto koncertu, kterého je Vegan fighter mediální partner, najdete tady:
http://www.facebook.com/events/361545157204672/
A protože se akce nezadržitelně blíží, přinášíme stručný rozhovor s jejími hlavními aktéry.

Zdroj: Vegan-fighter.com



Můžeš na začátek říct něco o své kapele, jak vznikla a jak dlouho se pohybujete na scéně?

 "Součástí německé hardcore scény jsme byli už delší dobu dobu a proto jsme jako GFM začli rapovat na hardcorových koncertech."


Jak dlouho jste vegané a straight edge? A jaký byl impulz, který, které vás k tomu dovedl?

"Partisan je sxe od roku 2003 a vegan od roku 2005. Daniel Gun je sxe od roku 2000 a vegan od roku 2006. Oba jsme byli inspirováni veganskými sxe hardcore kapelami jako Maroon a Earth Crisis."

V Německu je veganství mnohem rozšířnější než v České republice. Nicméně stavá se ti i u vás, že bys zašel někam do na jídlo a nabídka vegan jídel byla nulová?

"V Německu je spousta veganských restaurací. Oba žijeme v Hannoveru kde jsou 3 veganské restaurace. Proto pro nás není problém se najíst v restauracích."

V kapele se hodně zajímáte o bojové sporty, co vás k nim přivedlo? A jak ty sám vnímáš spojení plnokontaktních bojových sportů jako je MMA nebo thai box s veganstvím, které je postavené na soucitu?

"Veganství je založeno na soucitu se zvířaty, ale ne nezbytně s lidmi. Pokud se jedná o bojové sporty je tam hodně respektu mezi bojovníky, dokonce i během fightu. Je to zápas/souboj a zápasy jsou tvrdé, ale vždycky plné respektu, alespoň pro mě osobně ano."  

I když se věnujete hlavně rapu, sledujete i jinou scénu? V Německu je hodně vegan kapel, jako Heaven Shall Burn, Deadlock a další… komunikujete spolu nějak?

"Už se neúčastníme hardcorových koncertů a pokud vím tak hodně starších vegan sxe kapel přerušilo činnost.  Nedávno jsem ale viděl Wolf X Down veganskou sxe kapelu s ženskou vokalistkou." 

V jakých sférách se s kapelou pohybujete textově?

"Většina našich textů je o násilí a obsahují gore hororové scénáře, které se prolínají se školáckým humorem. Někdy však chceme vyslat vážné poselství a zaměřit se na vážná témata."


Váš vztah k tetování je dost zřejmý podle toho, jak jste vyzdobení… Co pro vás znamená tetování vnitřně, odráží se na kérkách třeba to, co zrovna v daném období života prožíváte?

"Naše tetování jsou něco jako deníky. Ukazují čím jsme si prošli a za čím si stojíme v současnosti. Máme hodně vegan sxe tetování a tetování gangu."

Náš web se hodně zabývá i vlivem veganství na zdraví, snažíme se lidem ukázat, jak co nejlépe poskládat stravu nejen pro běžný život, ale i extrémní sportovní výkony. Jaké jsou tvoje tipy, aby ses cítil co nejlíp?

"Je spousta profi fighterů, kteří jsou vegetariáni, nebo dokonce vegani. Jake Shields je vegan a je nejlepším příkladem, že veganská strava je ideální pro bojové sporty. Sojové výrobky mají hodně proteinů, takže jsou skvělé pro fightery.
Doporučuji najít si něco něco o Atilovi Hildmanovi, je to výborný veganský kuchař z Německa."

Díky za rozhovor a můžeš fanouškům na závěr říct, na co se můžou na vašem pražském koncertě těšit?

"Těšíme se na Českou Republiku. Bude to naše první show s celou Ruffiction crew mimo Německo a jsme šťastni, že můžeme přijet do Prahy a užít si to tam s vámi."






Žádné komentáře:

Okomentovat