http://oi42.tinypic.com/ab2e86.jpg

17. 9. 2014

R.A.C. - Rap against cowards ! Rapem proti zbabělcům !

   Právě teď probíhá noc ze sedmnáctého na osmnácté září. Pro mnoho lidí je to pouze noc, kdy s úzkostí sledují prodlužující se tmu před nadcházející zimou. Pro světovou hip hopovou scénu je to ale den, kdy přišla o jednoho svého člena. Řecký rapper Pavlos Fyssas a.k.a. Killah P, ale nebyl jen tak ledajakým členem, ale rapperem, který pozvedal svůj hlas proti skutečnému nepříteli Hip Hopové scény - nacionalismu. Díky tomu se stal trnem v oku řecké krajně pravicové straně Zlatý úsvit, jejíž členové na něho podnikli zbabělý útok, při kterém byl Pavlos zabit.




   Pavlos Fyssas nebyl nijak nadprůměrně fyzicky silný, ale přesto řeckým nacionalistům naháněl takovou hrůzu, že pro útok na něj a jeho tři přátele se muselo sejít několik desítek těchto individuí se zbraněmi, aby se k útoku odhodlali. Celý incident se odehrál na rapperově noční cestě z kavárny v Řeckých Athénách, kde následně v nemocnici zemřel na následky bodných ran Georgiose Roupaiskase, který je v Řecku znám pro své neonacistické aktivity a je sympatizantem nacionalistické strany Zlatý úsvit. Na místě incidentu později proběhlo několik solidárních akcí Řeckých antifašistů s cílem upozornit na tuto zbabělou vraždu celý svět.

   Ale není zbabělost právě tím hlavním podnětem co nacionalismus způsobuje ? Samotný nacionalismus kromě upřednostňování vlastní kultury a národa přeci stojí na xenofobních základech - tedy na strachu z cizího. A existuje vůbec nějaký jiný důvod k nenávisti než samotný strach ? Z úst samotných nacionalistů můžeme neustále slyšet řeči o tom, jak je potřeba bránit zemi a kulturu, jelikož mají strach z její "infikace" cizími vlivy a lidmi. I samotné "drsňáctví" mnoha nácků se dá lehce vyložit jako maskování svého vnitřního strachu. Zbabělost ale rozhodně není pro člověka zdravá, hlavně pokud je strach vnucován i druhým lidem. Dalo by se tedy snadno říct "Nebuď zbabělec = nebuď nácek" a přesně o tom je následující playlist, složený z tracků od rapperů z celého světa, kteří se proti této náckovské zbabělosti vymezují.



Playlist spustíš klikem na toto video

1. Quadir Lateef - Fuck Golden Dawn - USA
Text >ZDE<
2. Nenavist - Antifa - Долгожданная Свобода (2011) - Bělorusko
3. Advanced Chemistry - Operation Artikel 3 - Operation Artikel 3 (1994) - Německo
Překlad textu ve videu
4. Sindicato Latino - Fuck Nazis - Jižní Amerika
5. Colectif Mary Read - Antifasciste - Francie
6. Class Actions - No Retreat - Con-Dem Killers (2011) - Velká Británie
Text v popisku videa
7. Lena Stoehrfaktor feat. Rebel Diaz, QueselMC - Kein Frieden mit der Mitte - Die Angst vor den gedanken verlieren (2012) - Německo
Text >ZDE<
8. Hoods Up 495 - Mass Grave - Demo - Rusko
Text >ZDE<
9. Kool G Rap - Erase Racism - Wanted: Dead or Alive (1990) - USA
Text >ZDE<
10. Marxman - The Fascist boom - 33 Revolutions per minute (1993) - Irsko
11. Moscow Death Brigade - Anne Frank´s army -více hudby od MDB - Rusko
Text ve videu
12. Rap contra el Racismo - Mexiko
Text >ZDE<
13. Kropz - My People - 2011 - Velká Británie
14. Revolutionara Fronten rap - Švédsko
15. Edo Maajka - Zašto sam antifašista ? - Skit (2011) - Bosna a Herzegovina
Více >ZDE<
16. Cutter, Le Druide - Ni Oubli, Ni Pardon - Francie
17. MC Val - Euromajdan - Ukrajina
Text v popisku videa
18. Captain Gips, Johny Mauser - Nazi Freie Zone - Německo
Text >ZDE<

Žádné komentáře:

Okomentovat