http://oi42.tinypic.com/ab2e86.jpg

16. 11. 2012

Svobodu pro R. Smetanu - mlčet nestačí !

Kauza okolo Romana Smetany utichla, on sám ale bude do konce roku v rámci uložené „nápravy“ obývat celu v pankrácké věznici. Pojďme ho společně v jeho nelehké situaci podpořit. Tak, aby i v pankrácké cele věděl, že na to není sám.

Svoláváme proto na 17. listopadu na 17:30 před bránu Věznice Pankrác solidární hlukové shromáždění. Protože chceme, aby nás Roman Smetana i uvnitř ve věznici slyšel, je cílem dělat co největší hluk – přineste si proto cokoliv, čím lze vydávat zvuk: bubny, píšťalky, sirény, megafony. Další kreativitě se meze nekladou.


Program shromáždění:
17:30-18:00 příchod účastníků
18:00-18:10 hluková solidární desetiminutovka
18:10-18:30 hlučný pochod okolo stěny pankrácké věznice směrem k ulici Na Květnici (prostor nejblíže k barákům s celami)


Shromáždění není ohlášeno úřadům. Tak, jako Roman Smetana věřil, že je jeho právem vyjádřit se na politických billboardech, věříme my, že máme právo ho podpořit, aniž bychom se museli ptát.

Pamatujte, že podle platných zákonů účast na neohlášeném shromáždění není přestupkem ani trestným činem.

Na místě nebudou žádní pořadatelé; každý se zúčastní sám za sebe. Přesto žádáme politiky všech barev, aby se shromáždění nezúčastnili – účelem shromáždění je podpora Romana Smetany, ne sbírání předvolebních bodů.

17.11. přesně v šest hodin začínáme s hlasitou podporou!

Tuto výzvu vydala buňka Anarchist Black Cross – globální solidární síť na podporu politických vězňů a stíhaných aktivistů

1 komentář:

  1. V Olomouci den po shromáždění před věznicí mělo hnutí Occupy Olomouc nemalé potíže. Držím vám pěsti

    OdpovědětVymazat