http://oi42.tinypic.com/ab2e86.jpg

9. 4. 2013

Kali se distancuje od nácků a rasitů?


V roce 2011 se Kali skrze projekt 85101, na objednávku Ultras Slovan , přiblížil velmi kontroverzně k ultrapravici. Upozornilo na to několik subjektů, například Antifa.cz nebo časopis Týždeň (1/2/3).
Aktuálně je situace taková, že Kali se teď snaží nálapky rappera, který má blízko k ultrapravici. Naše redakce to jedině podporuje. A co víc, vypadá to, že má romského manažera. Zarážející ovšem je, že se tváří, jakoby se nic nestalo, že mu všichni křivdí. Když někdo rapoval o tom, že rád nosí Thor Steinar, co čekal? Rozhodně se ale nikdo nerodí dokonalý a vždycky je možnost nápravy.


3 komentáře:

  1. Máte typo v slově "rasistů" v nadpisu a v první větě v druhém odstavci chybí slovo "zbavit." Chápu že článek byl psán narychlo ale na tyhle chyby se nedá koukat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Som totalny novacik do tejto hip-hop temy a pred par minutami som videl ten povestny 85101 klip. No a musim povedat ze SILA! Hned som v nom spoznal jedneho prominentneho clena Bratislavskej skin-head sceny. pricom to bol aj moj spoluziak z vedlajsej fakulty (2004-2009) a dalsich asi 3roch debilkov, ktorych poznam z telocvicne. Dodnes tych ludi vidim po veceroch v meste a stale su to tie iste xichty. Boli to nackovia a stale su to nackovia, len s vekom a upadajucou SK nazi scenou pochopili, ze ked sa budu obliekat a prejavovat sa jak komplet dementi, tak nikdy nebudu mat prachy ani zeny.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobre: Čo sa týka skinheadov, náckovia a tradicionálni skinheadi je dosť rozdiel - prví skinheadi vznikli v anglicku koncom 60. rokov spojením subkultúr hard mods a rude boys, pričom tí druhí boli prisťahovalci z jamajky, ktorí dali skinheadskej kultúre hudobný nádych - staré reggae a ska - takže ľudia hlásajúci nerovnosť rás si nemôžu hovoriť skinheadi, keďže tí majú ako takí čierne aj biele korene.
    Inak súhlasím, keď si odmyslíme klip Náš svet tak textovo je ten trek ešte v pohode oproti niektorým jeho predošlým o tom že je "kacír a má známych z firmy nazi, či fakt neví či nebude s reneskou spávať a fandiť na slovane bratislava a ulica je škola kde oblieka tovar zo streetwearu a zdraví chlapcov z tehelného poľa" alebo o tom že má "štýl a za to že je raper tak sa nemusí obliekať ako biely neger" a tak ďalej.

    OdpovědětVymazat